Falošné pizza koláčiky45

Falošné pizza koláčiky

Suroviny

  • Cesto: 200 g hladkej múky
  • soľ
  • 125 ml vlažnej vody
  • 12 g čerstvého droždia
  • Plnka: 250 g bylinkového syra cottage chesse
  • 1 žĺtko
  • 50 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 cibuľa
  • 3 ks farebných paprík
  • 1 malá žltá cuketa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vegeta

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s hladkou múkou, a soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste odstáť asi 20 minút. Medzitým očistenú cibuľu pokrájame, a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané farebné papriky s cuketou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, a spolu podusíme.

Odstavíme z ohňa, ochutíme vegetou, po vychladnutí prisypeme 30 g nastrúhaného tvrdého syra, a premiešame. Z odstáteho cesta krájame menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske do oválneho tvaru. Bylinkový syr zmiešame so žĺtkom, a so 20 g nastrúhaného tvrdého syra. Ochuteným syrom potrieme kúsky cesta, a pridáme ochutenú zeleninu. Koláče uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, a vo vyhriatej rúre upečieme. Po zapečení dozdobíme listami šalátu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa