Expres pudingový koláč30

Expres pudingový koláč

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • balík BB keksov
  • zavárané či mrazené maliny
  • liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pudingy uvaríme s mliekom podľa návodu. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 2 väčšie polovice. Jednu polovicu cesta uložíme na plech, poukladáme na ňu BB keksy, na ne poukladáme rozmrazené alebo konzervované maliny (v lete aj čerstvé). Na koláč vylejeme puding a zakryjeme druhou polovicou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme. Puding je najlepšie podávať stuhnutý.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa