Džúsové rezy45

Džúsové rezy

Suroviny

  • Na cesto: 6 vajec
  • 6 lyžíc krupicového cukru
  • 8 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice maizeny
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • Na potretie: 100 ml pomarančového Sunquicku
  • 100 ml ovocného likéru
  • Na plnku: 200 ml pomarančového sunquicku
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 350 ml mlieka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 300 ml jemného tvarohu
  • 8 plátkov želatíny
  • Na polevu: 200 ml pomarančového Sunquicku
  • 1 želatínový stužovač

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne pridávajte olej, maizenu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozdeľte na tri časti a postupne ich upečte na plechu vyloženom papierom na pečenie s rozmermi 23 x 23 cm v rúre vyhriatej na 180 °C.
2.Z vychladnutých plátov cesta odstráňte papier na pečenie a potrite ich šťavou pripravenou zmiešaním pomarančového Sunquicku s ovocným likérom.
3.Pripravte plnku: Z mlieka a Zlatého klasu uvarte hustý puding. Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, prilejte Sunquick, vymiešajte a po častiach pridávajte vychladnutý puding. Prešľahajte, vmiešajte jemný tvaroh a rozpustenú želatínu. Plnku rozdeľte na dve časti.
4.Jeden plát cesta dajte späť do vyššej formy, natrite polovicu plnky a prikryte druhým plátom cesta. Natrite zvyšnú časť plnky a priložte tretí plát.
5.Pripravte polevu: Do Sunquicku dajte podľa návodu pripravený želatínový stužovač a natrite na povrch tretieho plátu. Koláč odložte do chladu stuhnúť na pár hodín a potom pokrájajte na rezy.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa