Dusené uhorky so smotanou30

Dusené uhorky so smotanou

Suroviny

  • 2 väčšie šalátové uhorky
  • 4 paradajky
  • 125 ml kyslej smotany
  • 1 PL hladkej múky
  • soľ
  • 2 vajíčka na tvrdo
  • 50 g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uhorky olúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polky, zbavíme jadier a nakrájame na plátky. Paradajky nakrájame na kolieska a s uhorkami osmažíme na masle. Smotanu zmiešame s múkou, pridáme k zelenine, povaríme a osolíme. Dáme do misiek a posypeme nasekanými vajíčkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa