Dusené kura s kuskusom45

Dusené kura s kuskusom

Suroviny

  • 1 lyžica oleja (kokosového alebo olivového)
  • 4 celé kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžička korenia karí
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 100 g malých oválnych paradajok (alebo krájaných z konzervy)
  • 1-2 čili papričky (nemusia byť)
  • 1-2 lyžice hrozienok
  • 1 smotanový jogurt
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • štipka mletej škorice
  • 1 badián
  • 5 klinčekov
  • 1 pohár kuskusu

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V hrnci zohrejte olej, mäso prudko opečte zo všetkých strán a vyberte ho. Pridajte cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky, všetky koreniny a chvíľu opekajte. Vhoďte paradajky, prilejte trochu vývaru a vložte opečené mäso. Premiešajte, osoľte, pridajte hrozienka, čili a pomarančovú šťavu. Podľa potreby dolejte toľko vývaru, aby mäso nebolo úplne ponorené. Ohňovzdorný hrniec (zapekaciu misu) prikryte a vo vyhriatej rúre pečte asi pol hodiny. Medzitým nasypte kuskus do misky, osoľte a zalejte vriacou vodou. Prikryte tanierom a nechajte 10-15 minút napučať. Do hotového horúceho kuskusu vmiešajte trochu masla alebo oleja. Pred podávaním ozdobte kura kopčekom jogurtu a podávajte s kuskusom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa