DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou45

DUSENÉ BRAVČOVÉ s hráškom a mrkvou

Suroviny

  • 500 g bravčového pliecka
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička masti
  • 1 stredná biela cibuľa
  • mäsový vývar z kocky na podlievanie
  • 1 zarovnaná lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
  • 3-4 mladé mrkvy
  • 100 g vylúpaného mladého hrášku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky. V širšom hrnci s hrubým dnom rozohrejte olej a masť. Pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu. Keď začne mierne hnednúť, pridajte mäso, okoreňte a ochuťte rascou. Prudko opečte zo všetkých strán, zmiernite oheň, podlejte vývarom, osoľte a prikryté duste asi hodinu, kým mäso nebude úplne mäkké. V polovici dusenia podľa potreby prilejte vývar a vložte k mäsu pokrájanú mrkvu. Hrášok primiešajte takmer pred koncom varenia, aby príliš nezmäkol. Podávajte s ryžou alebo s tarhoňou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa