Dusená špargľa s paradajkami, bylinkami a avokádovým dipom45

Dusená špargľa s paradajkami, bylinkami a avokádovým dipom

Suroviny

  • 550 g bielej hrubej špargle
  • maslo
  • 15-16 cherry paradajok
  • 2 mäkké avokáda
  • šťava z 1 citróna
  • 2-3 lyžice sladkej smotany
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • zmes nahrubo posekaných byliniek (časť odložte na ozdobenie)
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orieška

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do dvoch papierov na pečenie uložte umytú a očistenú špargľu. Položte 2 plátky masla, pridajte zopár paradajok a balíčky uzavrite a zviažte špagátikom. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 190 °C duste 15-20 minút. Avokáda ošúpte, vyberte kôstky a v miske roztlačte vidličkou. Pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte smotanu, ochuťte muškátovým orieškom, pretlačeným cesnakom, bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením. Vymiešajte na hladkú hmotu. Po upečení balíčky otvorte a špargľu preložte na taniere. Prelejte avokádovým dipom a posypte zvyšnými bylinkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa