Dusená farebná zelenina v omelete30

Dusená farebná zelenina v omelete

Suroviny

  • 3 farebné papriky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté farebné korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji v hlbšej panvici opečieme ošúpanú cibuľu nakrájanú na plátky. Po piatich minútach pridáme očistený cesnak nasekaný na hrubšie. Opekáme opatrne, aby cesnak neprihorel a nezhorkol. Umyté papriky nakrájané na kocky pridáme do panvice. Na jednu omeletu postačí z každej papriky maximálne polovica. Ochutíme soľou, farebným korením a čili papričkou pokrájanou na drobné kúsky. Dusíme, kým zelenina nezmäkne. Na teplú omeletu rovnomerne rozložíme dusenú zeleninu a preložíme na polovicu. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa