Dusená farebná zelenina v omelete30

Dusená farebná zelenina v omelete

Suroviny

  • 3 farebné papriky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté farebné korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji v hlbšej panvici opečieme ošúpanú cibuľu nakrájanú na plátky. Po piatich minútach pridáme očistený cesnak nasekaný na hrubšie. Opekáme opatrne, aby cesnak neprihorel a nezhorkol. Umyté papriky nakrájané na kocky pridáme do panvice. Na jednu omeletu postačí z každej papriky maximálne polovica. Ochutíme soľou, farebným korením a čili papričkou pokrájanou na drobné kúsky. Dusíme, kým zelenina nezmäkne. Na teplú omeletu rovnomerne rozložíme dusenú zeleninu a preložíme na polovicu. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa