Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom45

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Suroviny

  • Na cesto: 25 g droždia
  • 2 vajcia
  • 500 g hladkej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • nastrúhanú citrónovú kôru
  • 150 g masla
  • 300 ml mlieka
  • soľ
  • Na vanilkový krém: 700 ml mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 žĺtky
  • pol balíčka vanilínového cukru
  • pol balíčka pudingu s vanilkovou príchuťou

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V hrnčeku rozmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Necháme nakysnúť. Vypracujeme cesto: Do zvyšnej múky pridáme vajcia, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, zvyšok vlažného mlieka a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto a dáme ho nakysnúť na teplé miesto. Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 1,5 až 2 cm, ktoré nakrájame na dieliky a poukladáme do maslom vymastenej remosky.

Buchtičky necháme nakysnúť, potom ich na povrchu potrieme maslom a v remoske upečieme do zlatista. Pripravíme vanilkový krém: Polovicu mlieka prevaríme s cukrom; do vriaceho mlieka pridáme vanilínový cukor rozmiešaný s pudingovým práškom. Premiešame a odstavíme z plameňa. Už nevaríme. Do zmesi vmiešame žĺtky so zvyškom mlieka. Už nevaríme, aby sa nezrazili. Aby sa na pudingu nevytvorila kožka, zľahka ho posypeme práškovým cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa