Double Cross™ Collins15

Double Cross™ Collins

Suroviny

  • 6 cl Double Cross Vodky
  • 2 cl limetkovej šťavy
  • 2 ks väčších jahôd
  • 4 lístky bazalky
  • sóda

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Roztlačené jahody zmiešajte s bazalkou. Zmes vložte do šejkra, prilejte vodku a limetkovú šťavu. Všetko dobre pretrepte a sceďte do vysokého pohára, ktorý vopred naplníte ľadom. Pohár dolejte doplna sódou. Ozdobte lístkami bazalky a prekrojenou jahodou. 

Informácie a objednávky Double Cross Vodky nájdete na stránke www.doublecrossvodka.com, alebo telefonicky na čísle: +421 904 500 000. 

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa