Domáci vaječný likér15

Domáci vaječný likér

Suroviny

  • 3 žĺtky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 250 ml koňaku alebo rumu

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vyšľahajte s vanilínovým cukrom dopenista. Za stáleho šľahania prilievajte kondenzované mlieko. Nakoniec po častiach pridávajte alkohol a zľahka prešľahajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa