Domáci nakladaný encián45

Domáci nakladaný encián

Suroviny

  • 4 enciány
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 feferónky
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • olej
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Enciány nakrájame na plátky, cesnak pretlačíme. Do veľkej sklenej fľaše poukladáme enciány, cesnak, korenie, bobkové listy, feferónky a všetko zalejeme olejom. Fľašu uzatvoríme a necháme v chladničke odstáť päť dní. Podávame s chlebom ako chuťovku a olej môžeme využiť do šalátov ako zálievku do rajnice. Zohrejeme a podávame v sklenenom pohári ozdobenom plátkom pomaranča.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa