Domáce vločky45

Domáce vločky

Suroviny

  • ovsené vločky
  • hnedý cukor
  • mandle
  • slnečnicové semienka
  • kokos
  • rastlinný olej
  • med alebo javorový sirup

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo veľkej miske zmiešame 8 hrnčekov vločiek, 2/3 hrnčeka cukru, 1 hrnček mandlí alebo lieskovcov, 1 hrnček slnečnice, 1 alebo 2 hrnčeky kokosu. Dobre premiešame. Pridáme 2/3 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka tekutého medu alebo javorového sirupu. Opäť dobre premiešame. Dáme na vymastený plech a pečieme 1/2 až 1 hodinu. Občas premiešame, aby zmes nezhorela. Po vychladnutí vložíme do sklenených pohárov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa