Domáca šľahačka15

Domáca šľahačka

Suroviny

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g rastlinného tuku Cera
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mlieko zohrejte, rozmixujte na maximálnych otáčkach a po kúskoch doň pridávajte tuk, potom žĺtok a nakoniec vanilkový cukor. Mixujte približne 2 minúty. Zmes nechajte celú noc v chladničke, nesmie však zamrznúť. Na druhý deň odoberte také množstvo, aké potrebujete a vyšľahajte. V chladničke zmes vydrží 3 dni. Ak chcete parížsku šľahačku, do mixovanej zmesi pridajte 60 g nahriatej čokolády na varenie.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa