Domáca griotka15

Domáca griotka

Suroviny

  • 1 kg vykôstkovaných višní
  • 1 kryštálového cukru
  • 1,5 až 2 l rumu.

Náročnosť receptu

jednoduchý

41%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do trojlitrového pohára dáme vykôstkované višne, zasypeme ich kryštálovým cukrom a zalejeme rumom. Necháme minimálne dva týždne luhovať - občas premiešame. Ideálne je ponechať naložené višne až do Vianoc. Hotovú griotku zlejeme. Višne môžeme použiť do koláčov, napríklad do stredu orechových či iných guliek.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa