Diviak na červenom víne45

Diviak na červenom víne

Suroviny

  • 1,2 kg mäsa z diviaka a 150 g oravskej slaniny
  • 2 lyžice sójovej omáčky a 2 lyžičky cesnakovej pasty
  • 10 celých neošúpaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 50 ml oleja do marinády + na opekanie
  • 2 väčšie cibule a korenie štyroch farieb
  • 2-3 bobuľky nového korenia
  • 150 ml červeného suchého vína
  • soľ a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte a vyrežte mastné časti. Kúskami pokrájanej slaniny prešpikujte celé mäso podľa
chuti. Osoľte a okoreňte. Sójovú omáčku vymiešajte s cesnakovou pastou, horčicou a s olejom. Naneste na mäso a nechajte odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Marinované mäso jemne stiahnite špagátom, aby držalo tvar. Prudko opečte v pekáči na rozpálenom oleji z každej strany. Pridajte nakrájanú cibuľu, korenie a podlejte červeným vínom. Pečte prikryté 80-100 minút pri teplote 200 stupňov Celzia domäkka. Asi 15 minút pred koncom pečenia obsypte mäso celými neošúpanými strúčikmi cesnaku. Podávajte s opekanými zemiakmi a s brusnicovým džemom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa