Diviak na červenom víne45

Diviak na červenom víne

Suroviny

  • 1,2 kg mäsa z diviaka a 150 g oravskej slaniny
  • 2 lyžice sójovej omáčky a 2 lyžičky cesnakovej pasty
  • 10 celých neošúpaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 50 ml oleja do marinády + na opekanie
  • 2 väčšie cibule a korenie štyroch farieb
  • 2-3 bobuľky nového korenia
  • 150 ml červeného suchého vína
  • soľ a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte a vyrežte mastné časti. Kúskami pokrájanej slaniny prešpikujte celé mäso podľa
chuti. Osoľte a okoreňte. Sójovú omáčku vymiešajte s cesnakovou pastou, horčicou a s olejom. Naneste na mäso a nechajte odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Marinované mäso jemne stiahnite špagátom, aby držalo tvar. Prudko opečte v pekáči na rozpálenom oleji z každej strany. Pridajte nakrájanú cibuľu, korenie a podlejte červeným vínom. Pečte prikryté 80-100 minút pri teplote 200 stupňov Celzia domäkka. Asi 15 minút pred koncom pečenia obsypte mäso celými neošúpanými strúčikmi cesnaku. Podávajte s opekanými zemiakmi a s brusnicovým džemom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa