Diviačia roláda s mozaikou45

Diviačia roláda s mozaikou

Suroviny

  • olej
  • mleté mäso z diviaka
  • 4 rožky
  • 200-300 ml mlieka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • korenie na divinu
  • soľ
  • čierne korenie
  • strúhanka
  • 2 surové vajíčka
  • 2 uvarené vajíčka
  • mrazená koreňová zelenina
  • tvrdý syr krájaný na pásiky (cca 100g)
  • 1 párok alebo klobáska
  • potravinárska fólia
  • strúhanka

Náročnosť receptu

náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mleté mäso z diviaka dobre premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu, ktorú môžeme podľa potreby dohustiť strúhankou. Hmotu rozprestrieme na pracovnej doske, vystlanej potravinárskou fóliou a potretou olejom. Vznikne nám asi 1,5 cm hrubá plocha, na ktorú poukladáme na pásiky pokrájaný syr, párok alebo klobásku, vajíčka a celé posypeme 2 hrsťami mrazenej zeleniny. Pomaly začneme stáčať a vytvárať rolku, pričom fóliu odťahujeme. Takto vzniknutú rolku ešte raz potrieme olejom, obalíme alobalom a dáme piecť na cca 60 min. vo vodou podliatom plechu. Po upečení alobal odstránime a roládu nakrájame na kolieska.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa