Diabolské toasty45

Diabolské toasty

Suroviny

  • 200 g sviečkovice
  • 1 žĺtok
  • 1 malú cibuľu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL horčice
  • rasca
  • ostrý kečup
  • mletá sladká paprika
  • petržlenová vňať
  • 4 krajce chleba

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Surové 2x zomleté mäso zo sviečkovice premiešame so žĺtkom, nadrobno pokrájanou cibuľou a podľa chuti osolíme. Pridáme horčicu, kečup, papriku, korenie, rascu, petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Mäsovú zmes na tanieri vytvarujeme tak, aby sa do jej stredu vošiel žĺtok. Krajce chleba opečieme a podávame potreté diabolskou zmesou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa