Cviklové vežičky s cottage syrom45

Cviklové vežičky s cottage syrom

Suroviny

  • 2 uvarené cvikly
  • 400 g syra cottage
  • 150 g kozieho syra alebo Lučiny
  • 4 lyžice jablkového octu
  • 2 lyžice medu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • vlašské orechy
  • bylinky na ozdobu

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vychladnutú uvarenú cviklu nakrájame na kolieska. Pripravíme marinádu z octu, medu a olivového oleja a cviklu v nej marinujeme 2 hodiny. V miske zmiešame cottage syr s kozím syrom, prípadne s Lučinou, a podrvenými vlašskými orechmi. Na marinovaný plátok cvikly dáme vrstvu syra s orechmi a prekryjeme cviklou. Zopakujeme ešte dvakrát. Nakoniec ozdobíme bylinkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa