CVIKLOVÁ POLIEVKA s kyslou smotanou a s pažítkou30

CVIKLOVÁ POLIEVKA s kyslou smotanou a s pažítkou

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 100 g zeleru
  • 250 g cvikly
  • 1 lyžica masla
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 4 lyžice pokrájanej pažítky

Náročnosť receptu

stredne náročný

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu, zeler a cviklu ošúpte. Všetko nadrobno pokrájajte a opečte na rozpustenom masle. Zalejte zeleninovým vývarom a 25 minút pomaly varte. Uvarenú polievku so 120 ml kyslej smotany rozmixujte. Ochuťte soľou, mletým čiernym korením, cukrom a citrónovou šťavou. Polievku na tanieri ozdobte zvyšnou smotanou a pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa