Cuketové placky s ľanovými semiačkami30

Cuketové placky s ľanovými semiačkami

Suroviny

  • 1 stredne veľkú červenú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g cukety
  • pol lyžičky soli
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 2 vajcia
  • 50 g drvených zlatých ľanových semiačok
  • 1 lyžicu kokosovej múky
  • 1 lyžičku nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu kokosového oleja

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno a opekajte na olivovom oleji asi 5 minút, pokiaľ nezmäknú. Medzitým nastrúhajte cuketu, polovicu na jemno a druhú na hrubo. Vo veľkej mise premiešajte s podusenou cibuľou a cesnakom. Osoľte a okoreňte. Do zmesi pridajte vajcia, ľanové semiačka, kokosovú múku a nasekané čerstvé bylinky. Dobre premiešajte. Na panvici rozohrejte kokosový olej a placky z každej strany asi 2 minúty opekajte. Na jednu placku stačí asi 1,5 lyžice cesta. Placky podávajte s kvalitnou šunkou, vajcom, baby špenátom a obľúbeným dresingom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa