Cuketové placky s ľanovými semiačkami30

Cuketové placky s ľanovými semiačkami

Suroviny

  • 1 stredne veľkú červenú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g cukety
  • pol lyžičky soli
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 2 vajcia
  • 50 g drvených zlatých ľanových semiačok
  • 1 lyžicu kokosovej múky
  • 1 lyžičku nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu kokosového oleja

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno a opekajte na olivovom oleji asi 5 minút, pokiaľ nezmäknú. Medzitým nastrúhajte cuketu, polovicu na jemno a druhú na hrubo. Vo veľkej mise premiešajte s podusenou cibuľou a cesnakom. Osoľte a okoreňte. Do zmesi pridajte vajcia, ľanové semiačka, kokosovú múku a nasekané čerstvé bylinky. Dobre premiešajte. Na panvici rozohrejte kokosový olej a placky z každej strany asi 2 minúty opekajte. Na jednu placku stačí asi 1,5 lyžice cesta. Placky podávajte s kvalitnou šunkou, vajcom, baby špenátom a obľúbeným dresingom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa