Cuketové koláčiky45

Cuketové koláčiky

Suroviny

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3-4 stredne veľké cukety
  • 5 vajec
  • 100 g hrášku (mrazeného)
  • pol menšej brokolice
  • 150 g syra pecorino
  • za poriadnu hrsť koriandra
  • soľ
  • korenie
  • maslo na vymazanie formy

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájajte na drobno a orestujte na olivovom oleji do zlatista. Plech na mafiny vymažte maslom. Dve-tri cukety nakrájajte na tenké plátky. Plátky cukety najskôr poukladajte dookola každej priehlbiny v plechu a potom cez stred, aby ste celkom zakryli plech. Do misy nastrúhajte 1 cuketu, pridajte vajcia, hrášok, brokolicu rozobranú na menšie hlavičky, nastrúhaný syr, nasekaný koriander, orestovanú cibuľku, soľ a korenie. Všetko spolu dobre zamiešajte. Pripravené formičky naplňte zeleninovou zmesou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút. Koláčiky nechajte chvíľku vychladnúť, aby sa lepšie vyťahovali, a môžete podávať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa