Crostini s pečeným cesnakom45

Crostini s pečeným cesnakom

Suroviny

  • 4 hlávky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • estragón
  • sušený majorán
  • 12 plátkov bagety
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesnakových hlavičiek odkrojte len malý kúsok z vrcholu, aby ste ich otvorili. Do každej nalejte lyžicu olivového oleja a rukami olej ešte rozotrite. Každú hlávku zabaľte do alobalu, do dvoch balíčkov pridajte čili papričky, vetvičky majoránu a vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút.

Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom opatrne vyberte opečené cesnaky do misy, pridajte čili nakrájané na kolieska a pokvapkajte olivovým olejom. Bagetu nakrájajte na šikmo na plátky, každý potrite olivovým olejom a uložte na plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista. Nechajte vychladnúť, na každý plátok dajte niekoľko strúčikov pečeného cesnaku, kúsok čili a posypte majoránom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa