Čokoládovo-tvarohová torta45

Čokoládovo-tvarohová torta

Suroviny

  • Cesto: 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 70 g kakaa
  • 2 lyžice mandľového likéru amareto
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 40 g postrúhanej čokolády
  • Na potretie korpusu: lekvár
  • mandľový likér na pokvapkanie
  • Plnka: 400 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 30 g rozpustenej bielej čokolády
  • 5 plátkov želatíny
  • Na ozdobu: 1 lyžica preosiateho kakaa
  • 30 g bielej čokolády
  • 30 g tmavej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, preosiate kakao, postrúhanú čokoládu, kypriaci prášok a mandľový likér. Spolu premiešame, cesto dáme do okrúhlej, vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený korpus vyberieme z rúry, ešte teplý ho popicháme na viacerých miestach grilovacou ihlou, pokvapkáme likérom a necháme vychladnúť.

Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom šľahačky a rozpustenú bielu čokoládu. Vmiešame želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. Dobre vychladnutý korpus rozkrojíme na dve časti. Jednu časť potrieme lekvárom a uložíme späť do formy. Potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a potrieme zvyšnou plnkou. Povrch torty posypeme preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa