Čokoládové tyčinky45

Čokoládové tyčinky

Suroviny

  • 750 g hladká múka
  • 500 g tuk
  • 250 g práškový cukor
  • 3 žĺtka
  • pikantný ríbezľový lekvár
  • čokoládová poleva
  • postrúhaná citrónová kôra

Náročnosť receptu

stredne náročný

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku s cukrom, tukom, žĺtkami a postrúhanou citrónovou kôrou zmiešame na hladké cesto. Cesto vložíme do mäsového mlynčeka a pripravenenou ozdobnou formičkou vytláčame tyčinky, ktoré ukladáme na plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a po vychladnutí potrieme zakaždým dve a dve tyčinky ríbezľovým lekvárom, spojíme ich a okraje namáčame v čokoládovej poleve.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa