Čokoládové tartaletky  45

Čokoládové tartaletky

Suroviny

  • Na cesto: 400 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 1 vajce
  • Na náplň: 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 3 KL tekutého medu 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL instantnej kávy
  • 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker 250 g čerstvých malín

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

2. Korpusy necháme asi 5 minút chladnúť, potom ich z formičiek vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika smotanu. Pridáme maslo, med, vanilínový cukor a kávu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Stiahneme zo sporáka a do zmesi nalámeme polevy. Miešame, kým sa polevy nerozpustia. Necháme vychladnúť a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.

4. Náplň vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na tartaletky.

5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a zafarbíme ružovou farbou. Polevu nalejeme do vrecka a tartaletky ozdobíme. Prikrášlime malinami a odložíme do chladničky.

TIP:
Na urýchlenie prípravy môžeme tartaletky naplniť Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa