Čokoládové placky45

Čokoládové placky

Suroviny

  • 125 g masla
  • 125 g cukru
  • 60 g hnedého trstinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 170 g čokolády Milka
  • 290-300 g polohrubej múky
  • 1/2 kávovej lyžičky soli
  • 1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička vanilínového cukru B.M. Kávoviny.

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo, cukor, vajíčko a vanilínový cukor spolu vymiešame na penu. Pridáme múku so soľou a sódou bikarbónou a na drobné kúsky posekanú čokoládu. Môžeme pridať aj orechy alebo kokos. Masu naberáme kávovou lyžičkou a kladieme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 185-190 °C.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa