Čokoladové muffiny45

Čokoladové muffiny

Suroviny

  • 1 horká čokoláda (100 g),125 g masla
  • troška soli
  • 75 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 225 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice mlieka

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládu nahrubo nasekáme. Z masla, soli, oboch cukrov a žĺtka vymiešame hladký krém. Postupne potom pridáme múku s práškom do pečiva, pridáme mlieko, posekanú čokoládu a nakoniec vyšľahané bielka. Pečieme pri teplote 150 °C asi 25 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa