Čokoládové brownies45

Čokoládové brownies

Suroviny

  • 180 g masla alebo Hery
  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g bielej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 3 vajcia
  • 270 g kryštálového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 40 g kakaa

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo a horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mliečnu a bielu čokoládu nasekáme a zmiešame s rozpustenou čokoládou. Vajcia a cukor vymiešame do peny, primiešame jemne čokoládovú zmes, múku a kakao. Menšiu formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do nej cesto, vrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme 25-30 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na pekáči. Nakrájame na štvorce a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa