Citrónový cheesecake30

Citrónový cheesecake

Suroviny

  • Na korpus: 300 g sušienok (shortbread)
  • 75 g strúhaného kokosu
  • 100 g roztopeného masla
  • Na citrónový puding: 8 žĺtkov
  • 140 ml citrónovej šťavy
  • 100 g masla
  • kôra zo 4 citrónov
  • Na krém: 500 g cream cheese
  • 180 g roztopenej bielej čokolády
  • štipka soli

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušienky, kokos a maslo rozmixujte. Sušienkovú zmes utlačte na dno formy a dajte do chladničky. Zatiaľ pripravte citrónový puding: Do ohňovzdornej misky dajte všetky suroviny, misku položte nad hrniec s vriacou vodou a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Hotový puding prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Na krém dajte do misy cream cheese izbovej teploty, roztopenú čokoládu, dve tretiny vychladnutého pudingu a všetko dobre premiešajte. Natrite na pripravené sušienky. Navrch krému naneste zvyšok pudingu a lyžicou urobte pekné vlnky. Cheesecake nechajte aspoň 3-4 hodiny vychladiť a môžete podávať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa