Citrónovo-ananásový koláč45

Citrónovo-ananásový koláč

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 85 g kryštálového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 1 L prášku do pečiva
  • 2 L vody
  • citrónovú šťavu
  • alebo arómu
  • plechovku ananásu
  • vanilkový puding
  • šľahačku v spreji

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto – bielky vymiešame s cukrom a štipkou soli, pridáme múku, kypriaci prášok a žĺtka zmiešané s vodou. Do cesta môžeme pridať polovicu citrónovej šťavy, alebo pár kvapiek arómy. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme pri 200 stupňoch Celzia približne 10-15 minút. Krém: Uvaríme podľa návodu vanilkový puding, do ktorého pridáme pred zhustnutím zvyšok citrónovej šťavy. Keď trochu vychladne, vmiešame do neho dobre zliaty ananás, pokrájaný na drobné kúsky. Celú zmes nalejeme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť v chlade. Podávame so šľahačkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa