
Citrónové rezy
Suroviny
- 4 vajcia
- 130 g práškového cukru
- 75 g polohrubej múky
- 75 g Solamylu
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice rumu
- Na plnku: 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 40 g Solamylu
- 500 g smotanovej nátierky
- 130 g práškového cukru
- 100 ml citrónového likéru
- šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 balíček želatínového stužovača
Náročnosť receptu










počet porcií: 12
Postup
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme rum a po lyžiciach pridáme múku, Solamyl a kakao. Premiešame a cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Pripravíme plnku: Z mlieka, zo žĺtkov a Solamylu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Smotanovú plnku vymiešame s práškovým cukrom a s likérom. Pridáme citrónovú šťavu s nastrúhanou kôrou a vychladnutú kašu. Dôkladne vyšľaháme a nakoniec vmiešame želatínový stužovač.
Vychladnuté cesto po dĺžke pokrájame na tri rovnaké pásy. Na spodný plát cesta natrieme plnku, uložíme ďalší pás cesta, potrieme plnkou a položíme posledný plát cesta. Povrch posypeme práškovým cukrom a odložíme do chladu stuhnúť.
Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA
Cennik predplatnehoTipy a triky do kuchyne
- Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
- Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
- Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
- Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
- Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.




Najčítanejšie






