Citrónové rezy45

Citrónové rezy

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 75 g Solamylu
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice rumu
  • Na plnku: 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 40 g Solamylu
  • 500 g smotanovej nátierky
  • 130 g práškového cukru
  • 100 ml citrónového likéru
  • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 balíček želatínového stužovača

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme rum a po lyžiciach pridáme múku, Solamyl a kakao. Premiešame a cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Pripravíme plnku: Z mlieka, zo žĺtkov a Solamylu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Smotanovú plnku vymiešame s práškovým cukrom a s likérom. Pridáme citrónovú šťavu s nastrúhanou kôrou a vychladnutú kašu. Dôkladne vyšľaháme a nakoniec vmiešame želatínový stužovač.

Vychladnuté cesto po dĺžke pokrájame na tri rovnaké pásy. Na spodný plát cesta natrieme plnku, uložíme ďalší pás cesta, potrieme plnkou a položíme posledný plát cesta. Povrch posypeme práškovým cukrom a odložíme do chladu stuhnúť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa