Cisársky trhanec s kompótom15

Cisársky trhanec s kompótom

Suroviny

  • 4 vajcia
  • štipku soli
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžicu nastrúhanej citrónovej kôry
  • 4 lyžice mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 250 g prírodného syra (lučina)
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • olej
  • Na prílohu: práškový cukor
  • zavárané ovocie alebo jablkové pyré (prípadne uvarené a osladené mrazené ovocie)

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dve vajcia rozbite a oddeľte žĺtky od bielkov. Dva žĺtky dajte do misy a pridajte k nim dve celé vajcia. Vyšľahajte so štipkou soli, s cukrom a najemno postrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte mlieko, múku a prírodný syr a smotanu. Dva bielky vyšľahajte do tuha a zľahka ich zapracujte do cesta. Miešajte krátko, aby v ceste zostali kopčeky snehu. Do najväčšej panvice, akú máte doma, nalejte cesto do výšky 2 až 3 cm. Opečte ho z jednej strany do zlatista. Cesto natrhajte vidličkami na menšie kúsky a tie ešte opekajte do chrumkava zo všetkých strán. Dajte na taniere, posypte cukrom a podávajte so zaváraným ovocím, s jablkovým pyré alebo s osladeným a uvareným mrazeným ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa