Čínske špagety45

Čínske špagety

Suroviny

  • 400 g kuracích pŕs
  • 400 g špagiet
  • 100 g bambusových výhonkov
  • mrkvu
  • pór
  • cesnak
  • červenú a zelenú papriku
  • dva strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • sójovú omáčku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zázvor

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájané na rezance marinujeme asi 2 hodiny v marináde zo sójovej omáčky a oleja. Mäso aj s marinádou vysypeme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom. Opražíme, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, okoreníme, osolíme, pridáme jednu lyžičku zázvoru. Medzitým uvaríme špagety polámané na polovice. K mäsu pridáme na rezance nakrájanú mrkvu, papriku a pór. Chvíľu podusíme a podľa potreby podlejeme vodou. Scedené špagety pridáme do mäsovej zmesi. Premiešame, dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa