Čína na cibuľke45

Čína na cibuľke

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa
  • 500 g cibule
  • 6 PL oleja
  • 3 PL kečupu
  • 1 1/2 PL octu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL práškového cukru
  • 4 PL vody
  • 2 PL vína
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso pokrájame na rezne, vyklepeme chrbtom noža a pokrájame na pásiky. Kečup zmiešame s vodou, octom, sójovou omáčkou a cukrom. V 3 PL oleja mäso prudko opečieme. Po opečení osolíme a dáme na tanier. Do výpeku pridáme zvyšok oleja, na ktorom krátko podusíme cibuľu pokrájanú na pásiky. Do cibule vložíme opečené mäso. Prilejeme vína a premiešame. Zalejeme kečupovou zmesou a povaríme, kým sa zmes trochu neodparí. Podľa potreby dochutíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa