Cigánska pečienka zo sviečkovice30

Cigánska pečienka zo sviečkovice

Suroviny

  • 400 g bravčovej sviečkovice
  • 3 žemle
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 veľká paradajka
  • 1 cibuľa
  • šalátové srdiečko
  • pažítka na posypanie
  • soľ
  • korenie
  • bravčová masť
  • hranolčeky ako príloha
  • Na ochutenú majonézu: 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžička francúzskej horčice
  • mleté biele korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť. Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa. Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s opečenými hranolčekmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa