Cigánska pečienka zo sviečkovice30

Cigánska pečienka zo sviečkovice

Suroviny

  • 400 g bravčovej sviečkovice
  • 3 žemle
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 veľká paradajka
  • 1 cibuľa
  • šalátové srdiečko
  • pažítka na posypanie
  • soľ
  • korenie
  • bravčová masť
  • hranolčeky ako príloha
  • Na ochutenú majonézu: 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžička francúzskej horčice
  • mleté biele korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť. Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa. Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s opečenými hranolčekmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa