Cícerový koláč s čokoládou a orechmi45

Cícerový koláč s čokoládou a orechmi

Suroviny

  • 500 g cícera
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1 väčšie jablko
  • 4-5 lyžíc medu
  • 4 lyžice repkového oleja
  • 1 hrnček nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 90 g horkej čokolády
  • marhuľový džem na potretie
  • polovice jadier vlašských orechov na ozdobenie. šľahačka na servírovanie (nemusí byť)

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cícer namočte na 12 hodín do vody. Potom vodu zlejte a cícer najemno rozmixujte, pridajte ovsené vločky, nastrúhané jablko, med, olej a premiešajte. Do hmoty ešte zapracujte nasekané orechy, vajcia, škoricu a sódu bikarbónu. Do hmoty jemne zamiešajte nasekanú čokoládu a rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Prvých 30 minút pečte koláč pri teplote 200 °C prikrytý papierom na pečenie. Potom ho odokryte a dopekajte ešte 15 minút pri teplote 190 °C. Po upečení a miernom vychladnutí koláč potrite vymiešaným marhuľovým džemom, pokrájajte ho na rezy a každý kúsok ozdobte polovicou orecha. Podľa chuti podávajte so šľahačkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa