Cícerovo-mrkvová nátierka s chrenom15

Cícerovo-mrkvová nátierka s chrenom

Suroviny

  • 220 g cícera (môže byť aj sterilizovaný)
  • 2 lyžice masla
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného chrenu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • tortillové čipsy alebo pečivo na podávanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cícer (surový) namočte deň dopredu do vody a uvarte do mäkka. Sterilizovaný zlejte. Najemno ho rozmixujte a preložte do misky. Pridajte zmäknuté maslo, najemno nastrúhanú mrkvu, chren, ochuťte citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, soľou a korením. Spolu dobre vymiešajte. Pažítku umyte a osušte. Nakrájajte ju nadrobno a vmiešajte do nátierky. Odložte aspoň na hodinu do chladu. Podávajte na tortillových čipsoch alebo obľúbenom pečive.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa