Cibuľové cestoviny so zemiakmi45

Cibuľové cestoviny so zemiakmi

Suroviny

  • 400 g širokých cestovín
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 cibule
  • olej
  • soľ
  • mletá sladká červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. V širšej panvici na rozpálenom oleji orestujeme jednu nakrájanú cibuľu. Poprášime ju mletou sladkou paprikou, opečieme, pridáme uvarené cestoviny, zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a na miernom ohni opekáme pár minút. Druhú cibuľu pokrájame na kolieska a krátko opečieme na veľmi slabom ohni v panvici na oleji. Cestoviny na tanieri posypeme opečenou cibuľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa