Chutná zeleninová polievka (bez lepku)30

Chutná zeleninová polievka (bez lepku)

Suroviny

  • čerstvá mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • kaleráb
  • 2 kocky slepačieho bujónu
  • soľ
  • korenie
  • 1,5 l vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú koreňovú zeleninu opražíme na oleji, prilejeme horúcu vodu, soľ, mleté čierne korenie, 1 nové korenie, slepačí bujón a uvaríme. Na záver varenia pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame s ryžovými rezancami alebo inou závarkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa