Chlebová polievka na bavorský spôsob45

Chlebová polievka na bavorský spôsob

Suroviny

  • 1 ošúpaná cibuľa
  • 50 g prerastenej slaniny
  • 200 g tvrdého bieleho chleba
  • 1 pór
  • 1l hovädzieho vývaru
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • ¼ lyžičky majoránky a štipku muškátu
  • 4 lyžica kyslej smotany.

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu a slaninu pokrájame na drobno a za stáleho miešania ich na panvici opekáme, až kým slanina nie je chrumkavá. Chlieb pokrájame na tenučké plátky, ktoré v hriankovači opečieme dozlatista. Očistený pór pokrájame na tenké kolieska, umyjeme a vo vývare prevaríme. Pridáme petržlenový vňať, polievku ochutíme majoránku a muškátom. Chlieb vložíme na dno misiek posypeme zmesou slaniny a cibule. Potom zalejeme porciou polievky každú ozdobíme lyžicou kyslej smotany. Vhodne je tiež: môžeme miesto kyslej smotany na obmenu použiť trochu strúhaného ementálu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa