Chlebová pizza45

Chlebová pizza

Suroviny

  • chlieb alebo knedlík
  • trocha oleja
  • 3-5 vajec
  • kečup
  • suroviny na pizzu (šunka
  • saláma
  • kukurica
  • olivy
  • šampiňóny,... )
  • oregano
  • pizza korenie
  • syr na strúhanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nádobu, v ktorej budeme pizzu piecť, potrieme troškou oleja. Rozšľaháme 2-3 vajcia, trocha vylejeme na spodok nádoby. Na to poukladáme chlieb alebo knedlík, na ktorý vylejeme zvyšok rozšľahaných vajec. Potom to potrieme kečupom, posypeme oreganom a pizza korením. Navrch poukladáme salámu (šunku, kukuricu, olivy, šampiňóny,...). Na to môžeme rozklepnúť pár vajec a posypeme to nastrúhaným syrom. Nakoniec pečieme v rúre cca 30-45 min.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa