Chladený krabí šalát45

Chladený krabí šalát

Suroviny

  • 0,5kg krabích tyčiniek
  • 1 cibuľa
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 tatarská omáčka
  • 1 kyslá smotana

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmrazené krabie tyčinky vložíme do misky s jednou lyžicou vegety a zalejeme vriacou vodou. Keď sú rozmrazené, scedíme ich a rozbalíme. Nakrájame na kúsky ako cibuľku. Pridáme kukuricu, tatarskú omáčku a kyslú smotanu. Zmiešame a dáme vychladiť na dve hodiny do chladničky. Potom podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa