Chladený banánový krémeš45

Chladený banánový krémeš

Suroviny

  • 200 g banánov
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml vyšľahanej smotany
  • šťava z polovice pomaranča
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry v biokvalite
  • 1 lyžica medu
  • 1 želatínový stužovač
  • 130 g BeBe keksov
  • 30 g rozpustenej čokoládovej polevy

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Olúpané banány pokrájané na kolieska spolu s kyslou smotanou a so smotanou na šľahanie dohladka rozmixujeme. Pridáme pomarančovú šťavu, najemno postrúhanú pomarančovú kôru, med a vanikový cukor. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu a pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Polovičnú časť keksov rozložíme na menší plech. Na keksy rozotrieme plnku, na ktorú položíme zvyšnú časť keksov. Odložíme do chladu na 5 až 6 hodín. Potom pokrájame na kúsky, ktoré pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa