Chladený banánový krémeš45

Chladený banánový krémeš

Suroviny

  • 200 g banánov
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml vyšľahanej smotany
  • šťava z polovice pomaranča
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry v biokvalite
  • 1 lyžica medu
  • 1 želatínový stužovač
  • 130 g BeBe keksov
  • 30 g rozpustenej čokoládovej polevy

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Olúpané banány pokrájané na kolieska spolu s kyslou smotanou a so smotanou na šľahanie dohladka rozmixujeme. Pridáme pomarančovú šťavu, najemno postrúhanú pomarančovú kôru, med a vanikový cukor. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu a pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Polovičnú časť keksov rozložíme na menší plech. Na keksy rozotrieme plnku, na ktorú položíme zvyšnú časť keksov. Odložíme do chladu na 5 až 6 hodín. Potom pokrájame na kúsky, ktoré pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa