Chladené čokoládové guľky s marakujou45

Chladené čokoládové guľky s marakujou

Suroviny

  • 300 g tmavej čokolády (60-percentnej)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 marakuje (passion fruit), kakao (holandského typu) na obaľovanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládu rozsekajte na drobné kúsky. Smotanu dajte do menšieho kastróla, rovno do nej vydlabte dužinu z marakují a priveďte do varu. Odstavte a horúcu smotanu preceďte cez sitko. Potom ňou zalejte nasekanú čokoládu. Dobre premiešajte, aby v nej neostali hrudky. Dajte aspoň na pol hodiny do chladničky. Zo stuhnutej hmoty ušúľajte guľky, obaľte ich v kakau a odložte ešte aspoň na pol hodiny do chladničky. Pred podávaním ich môžete ešte trochu poprášiť kakaom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa