Cheesecake s malinovou polevou45

Cheesecake s malinovou polevou

Suroviny

  • 250 g maslových sušienok
  • 85 g roztopeného masla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc trstinového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 2 hrnčeky malín, trištvrte hrnčeka trstinového cukru
  • mix lesného ovocia na ozdobu

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotou vyložte dno tortovej formy (22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C 10 minút. Metličkou vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a 6 lyžicami trstinového cukru. Nakoniec dôkladne vmiešajte kukuričný škrob. Hmotu vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri 145 °C. Zatiaľ pripravte polevu. Maliny rozvarte s trstinovým cukrom. Potom ich rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Ak chcete hustejšiu polevu, zredukujte ju varom.
4.Dobre odležaný cheesecake, najlepšie cez noc, polejte malinovou polevou. Nechajte ju stuhnúť a ozdobte ovocím. Môžete podávať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa